СУ "Проф. Д-р. Асен Златаров" град Годеч изпрати тържествено своите абитуриенти

3353 преглеждания

На 24 май в Деня на българската просвета и култура, СУ „Проф. Д-р. Асен Златаров”, гр. Годеч спази традицията и със специално тържество, изпрати поредния випуск зрелостници, които завършиха средното си образование в училището. Класът на госпожа Цветанка Евлогиева чу за последен път училищния звънец, преди възпитаниците ѝ да поемат по самостоятелния си път в живота, информира специално за EspressoNews Беатрис Георгиева, посланик на община Годеч, от второто издание на конкурса "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България" на регионалния портал за новини на запад от София.

Тържеството бе открито от най-малките ученици с песен, след което с емоционално слово, г-жа Илина Николова - директор на гимназията, поздрави завършващите и гостите на тържеството и връчи награди на абитуриентите от випуска за отличен успех. Още много награди получиха зрелостниците и други ученици от училището за своите резултати и извънкласни дейности. Кметът на общината, г-н Радослав Асенов също поздрави абитуриентите и даде награди на отличниците.

Г-жа Мария Цветанова, от името на читалище ”Н.Й.Вапцаров 1899”, награди зрелостниците с принос за развитието на културата и читалищна дейност. Наградени бяха и младежите от отряд “Млад огнеборец“, както и доброволците към БЧК. Грамоти получиха Симеон Симеонов, победител във второто издание на “Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята  България”,  Беатрис Георгиева - посланик на Община Годеч , Габриел Георгиев – най-младия участник в конкурса на EspressoNews и участник в олимпиада по химия. Денис Велков, Стилиян Борисов, Хрисиана Стоянова и Петър Панайотов, които представиха достойно училището в Московска олимпиада по математика също бяха удостоени с грамоти.

От името на абитуриентите Денислава Николова произнесе слово и изказа благодарността на учениците към техните учители. Свещеник Тодор Тошев благослови дванадесетокласниците, пожелавайки им светлина по пътя на живота и успешна реализация .

Музикалната програма и доброто настроение на учениците и гостите на тържеството се поддържаше от вокалната група към СУ “Проф. Д-р. Асен Златаров“ с ръководител Бойка Борисова, Йоанна Христоскова – ученичка от шести клас и танцьори от II и III клас.

Тържеството завърши с хоро в двора на училището, след което абитуриентите се отправиха към своя бал.

Беатрис Георгиева – ученичка в СУ „Проф. Д-р. Асен Златаров“, посланик на община Годеч, от второто издание на конкурса "Работилница за репортери 2017 - Разкажи за твоята България