Сашка Иванова: "И в малкият град, човек може да бъде успешен"

1640 преглеждания

Сашка Иванова: "И в малкият град, човек може да бъде успешен"

Ако за първи път посещавате гр. Годеч и попитате някой случаен минувач къде може да хапнете нещо бързо и вкусно, почти всеки ще ви отговори ,,Отидете в пицарията в двора на училището.Там продават най-вкусните пици в града“. За вкусната храна, тайната на успеха и трудностите в развиването на бизнес в малкия град,ще разберете от интервюто с  Сашка  Иванова, собственик на пицария - ,,Теди-Сашка  Иванови“ - гр. Годеч.

Вие сте собственик на пицарията в Годеч от години. Разкажете ни кога е започнала вашата дейност?

Пицарията отвори врати на 2 февруари 1993 година. Първоначално бяхме двама собственици, но година по-късно аз станах пълен собственик на пицарията.

Каква е динамиката при клиентите?

Различно е през годините. Преди имаше повече клиенти, но демографските промени в града оказаха влияние.Населението намаля броят на учениците също и това оказва влияние на бизнеса, но въпреки всичките трудности не се оплаквам и се справяме успешно.

Разкажете как протича денят ви?

Ставам рано сутрин, за да направим заготовки и да омесим тестото за пиците. Ние не работим с полуфабрикати, при нас всичко е прясно приготвено и се прави на момента, а това е изисква време. Ние трябва трябва да сме готови за първите си клиенти, пред които идват още в 7:30 сутринта.

Какво ви е работното време?

Ние работим на 8-часов работен ден, 5 дни в седмицата. В събота и неделя излизаме в почивка.

Колко работника сте?

Първоначално, когато отворихме пицарията, бяхме повече работници, защото имаше повече хора в Годеч. Но с времето населението на Годеч се намали, а с това и работата. От дълго време сме двама работници.

В кой сезон има най-много клиенти?

Най-много клиенти има през лятото и есента. Зимата е най-слаб сезон.

Кое е най-трудното решение,което сте вземали?

Най трудното решение и най-важно в живота ми бе да дойда от гр. Самоков, за да живея в Годеч. Тук ме доведе любовта. И въпреки, че аз съм от по-голям град не съжалявам. В Годеч съм наистина щастлива.

Как съчетавате  личният ви живот и работата ви?

Добре го съчетавам. Съпругът ми много ми помага. Без него не бих се справила!

Трудно ли се прави бизнес в малкият град?

Да, трудно е. Но, ако човек е упорит и трудолюбив може да се справи и да бъде успешен!

Коя е най-предпочитаната пица от клиентите?

Най-предпочитаната пица от години е със салам и кашкавал.

Благодаря Ви,че отделихте от времето си за това интервю. Пожелавам Ви успех в бизнеса.

И аз ви благодаря. За мен беше удоволствие.

Материалът е изготвен от Димитър Иванов, ученик в 8 клас на  СУ "Проф. д-р Асен Златаров", за ученическия проект на EspressoNews - "Работилница за репортери 2018 - Родова памет"

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontime.