Световната купа по конен спорт започва в петък в Божурище

1944 преглеждания

На 1-ви юли / петък/  2016г., стартира Световната купа по конен спорт в гр. Божурище.

Конна база “Генерал Крум Лекарски” ще приеме елитното състезание за седма поредна година. 

Изпитанията в дисциплините стартират на 1 юли (петък) и ще продължат до 3 юли (неделя). Очаква се да пристигнат ездачи от 7 държави – България, Турция, Гърция, Румъния, Сърбия, Хърватия и Унгария. Над 90 коня ще се състезават за Световната купа по конен спорт в дисциплината прескачане на препятствия. От българските състезатели участие ще вземат - Ангел Няголов, Ивайло Бонев, Калин Неделчев, който пристига от Германия, както и Андрей Гочев, Стоян Китаровски, Венето Тенев, Христо Найденов, Антон Дацински, Светлин Иванов и др.
Големият приз “Бяла карта” ще се проведе на 3 юли (неделя), от 17:00 ч. Изпитанието е квалификация за европейския шампионат и ще носи точки за Longines ранкинг листата. Височината на препятствията е от 140 см до 160 см, като надпреварата ще бъде предавана пряко по БНТ. Наградният фонд в това изпитание е 25 000 евро, а общият е 43 000 евро.
Повече информация за събитието и точните часове на провеждане на изпитанията можете да проследите тук: https://www.facebook.com/horsesportbg/?fref=ts