Своге – Царството на приключенския и екстремния туризъм

2539 преглеждания

Старт на инициативата „Своге – Царството на приключенския и екстремния туризъм“ постави общинското ръководство през изминалата седмица.

На 1-ви април, по покана на кмета на Община Своге г-н Емил Иванов, над двадесет журналисти от национални медии посетиха Своге, за да се запознаят на място с някои от най-атрактивните места за туризъм в свогенско.

Те се спуснаха в пещерата „Темната дупка“, след което се разходиха из легендарната Вазова екопътека, където имаха възможност да се насладят на уникални природни гледки и красоти.

Събитието е продължение на политика на общинското ръководсто и екип от съмишленици на инициативата да популяризират района на Своге като място за екстремни изживявания. В мероприятието взеха участие на г-жа Нина Копринджийска – заместник-кмет,  световноизвестният Иван Кристоф, познат като Човекът- паяк, Цветан Такев – Председател на клуб „Велокрация“, Владимир Ангелков- експерт по туризъм, Цветослава Петкова - Директор Дирекция „Европейски програми и проекти“.  Инициативата се проведе в сътрудничество с клуб „Хелектит“, клуб „Под Ръбъ“, клуб „Велокрация“, Клуб „Еделвайс“, с чиято помоще бяха реализирани поредицата от участия, събития и технически демонстрации.

Заместник-кметовете на Община Своге инж. Валентин Михайлов и г-жа Нина Копринджийска също лично се спуснаха в легендарната „Темна дупка“.

Няколко национални медии заснеха филми, репортажи и подготвиха статии и информационни материали, представящи възможностите, които предлага община Своге за туризъм и любителите на високия адреналин.

От общинското ръководство изтъкват, че благодарнеие на съвместните усилия на местната власт, жителите на свогенския край, туристическите организации в сферата на пещерното дело, велопреходите, рафтинга и скалното катерене, както и на местния бизнес, районът става все по-предпочитана дестинация за този тип туризъм. Всички те изразиха готовност да продължат заедно да работят за каузата за нейното популяризиране.

EspressoNews