Семейството заема особено място в живота на всеки човек

3713 преглеждания

Семейството заема особено място в живота на всеки човек

Знанията и мъдростта на предците са скрити в нашата родова памет. В моята община – Сливница има много родове и различни традиции запазени през годините. Има големи фамилии запазили близостта си през годините и които се събират и до днес и си спомнят за миналото и предците им.

Семейството заема особено място в живота на всеки човек. Така мисля аз.

Родът не е само живите ни роднини. На първо място родът представлява всички физически свързани с нас хора по генен път: майка, баща, баби и дядовци – от които произхождаме като потомци. В моя род има хора, които са направили добро. Такъв човек е моята баба. Тя се казва Виолета Костадинова и е доктор по професия и винаги помага на всеки, който се нуждае от помощ. Работи като общопрактикуващ лекар от близо 27 години. Станала доктор, защото нейната майка е била болна и тя си е казала, че ще стане лекар, за да помага и да прави добро на хората. Моята баба е уважавана и известна жена в нашия град. Жена, която научила мен, моята майка и леля на много неща. Винаги ни е учила на добро.

Баба ми е правила много жертви през годините, за да може и децата и нейните пациенти да са здрави. През годините хиляди пъти е ставала по нощите, за да се погрижи за свойте пациенти. Понякога работи по 24 часа само, за да може да прегледа и да отиде до всичките нуждаещи се. Понякога излиза през почивните дни и обикаля по възрастните си пациенти, за да ги прегледа, занесе рецептите или лекарствата им.

Преди три години и дадоха награда за почетен гражданин на община Сливница. Тя е нашата гордост!

Материалът е изготвен от Симон Акрабов, ученик в 9 клас на СУ "Св. Св. Кирил и Методий", град Сливница, за ученическия проект на EspressoNews - „Работилница за репортери 2018 – Родова памет“

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНСС.