Следващата седмица ще бъде заседанието на ОбС Своге за месец юни

1361 преглеждания

Вижте дневния ред

Юнското редовно заседание на Общински съвет-Своге ще бъде на 4 юни 2018 г. /понеделник/ от 09:30 часа. По традиция, то ще се проведе в Конферентната зала на ПГ „Велизар Пеев“ и ще премине при проект на Дневен ред, включващ 13 точки.

Най-напред местният парламент ще се произнесе по предложение за допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост за 2018 г. в раздел I „Продажби“ - град Своге, кв. 165, а след това и за провеждане на публичен търг с тайно наддаване за продажба на имот - частна общинска собственост в град Своге.

Ще бъде решено и дали да бъде променен статута на имот – общинска собственост в с. Гара Бов.

Предложение относно приемане компенсирани промени на капиталови разходи по отделни източници на финансиране за строителство и основен ремонт (вкл. за изграждане и основен ремонт на местни общински пътища), за придобиване на материални и нематериални активи, придобиване на земя и за проучвателни и проектни работи през 2018 г. на Община Своге е следващата точка от Дневния ред на заседанието. Част от финансовите въпроси за общинските съветници е и разместването на бюджетни кредити по параграфи, дейности и функции, без да се променя общият размер на бюджета към 30.06.2018 год., както и приемане на годишен финансов отчет за 2017 г. на „Спортист Скала“ ЕООД Своге.

Ще бъде решено дали да бъде сключен окончателен договор за замяна от „МБАЛ - СВОГЕ“ ЕООД, както и дали да бъде удължен срока за възстановяване на предоставен безлихвен заем на СНЦ „Местна инициативна група Костинброд-Своге”.

Общинският съвет ще гласува и предложение за кандидатстване на Община Своге с проект по подмярка 1.2. „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“ от мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“ от Програмата за развитие на селските райони.

Следва одобряването на Годишен доклад за наблюдение на изпълнението на Общински план за развитие на община Своге 2014 - 2020 г. за 2017 г. и приемане на годишен план за ползване на дървесина от горските територии - собственост на Община Своге за календарната 2018 г. Ще бъде приета и Наредба за организация и контрол на паркирането.

Заседанието ще приключи с питания.

EspressoNews