Сливнишките хандбалистки до 14 години спечелиха турнир в Габрово

1715 преглеждания

За избор на националки състезателки

Турнир по хандбал за девойки до 14 години под надслов "Да се срещнат най-добрите" се проведе в  Габрово от 21 до 24 април.
 
Турнирът бе организиран специално за избор на проекто национални състезателки, като отборите бяха сборни и разделени в четри зони.
 
Зона "Витоша бе представена от целия момичешки отбор до 14 години на ХК "Ники спорт" Сливница. Момичета от Сливница се представиха повече от убедително и надиграха Зона "Черно море" с 27:18. Те постигнаха победи и над другите две зони. Над Зона "Мизия" с 21:16 и Зона "Тракия" с 19:16 с което и станаха шампиони на турнира. 
 
От сливнишкия отбор бяха избрани следните проекто националки: Елина Вангелова /която стана най-добър вратар на турнира/, Таня Димитрова /обявена за най-полезен състезател на турнира/, Симона Николова /голмайстор на турнира/, Ливия Варадинова и Пламена Младенова.
 
По същото време отново в Габрово се проведоха две контролни срещи на националките ни по хандбал до 16 години.
 
Участие в тези срещи взеха състезателките на ХК "Ники спорт" Сливница Анита Костадинова и Симона Петрова, който реализираха съответно 6 и 5 гола във втората среща.
 
Ангел Лазаров