Споразумение за сътрудничество подписаха Община Костинброд и сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“

1416 преглеждания

Споразумение за сътрудничество подписаха Община Костинброд и сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“

Община Костинброд подписа споразумение за сътрудничество със сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ (СДОХЗ). То е част от подготвителния етап за реализацията на мащабен проект, който местната администрация планува да реализира в рамките на социалната си програма и е във връзка с помощта, която Общината оказва на сдружението.

Подписването на документа се състоя в кабинета на Костинброд Трайко Младенов, а на него присъстваха Пламен Белчев – управител на клон на СДОХЗ и ръководител на проекта за изграждане на база за деца с онкохематологични заболявания, Маргарита Борисова - председател на управителния съвет на сдружението и нейният заместник - Петя Александрова.  

Сдружението „Деца с онкохематологични заболявания“ е организация, създадена от родители на деца с такива диагнози, техни близки и съмишленици. Те, заедно с Община Костинброд, работят за създаването на първия на Балканския полуостров и осми в света център за лечение на деца след онкохематологични заболявания. Избраното място за базата е село Безден.

Подписвайки споразумението, кметът на Костинброд изрази съпричастността на общинската администрация към съдбите на децата, диагностицирани с онкохематологични заболявания, пожела успех на проекта и подчерта готовността на местната власт да надгражда постигнатото в социалния сектор.

EspressoNews