Стартира програма "Детско полицейско управление"

1117 преглеждания

На 16 май 2016г., започнаха обученията по  Програма ”Детско полицейско управление” в 199 детски полицейски управления към ОДМВР в цялата страна. Стартът бе обявен точно в 12:00 часа в цялата страна.

В гр. Божурище, програмата  стартира в СОУ „Летец Христо Топракчиев" с учениците от 2"Б" клас в присъствието на началника на РУ Сливница господин Самуил Ангелов, господин Николай Николов зам.-областен управител на Софийска област, старши комисар Георги Григоров-директор на ОДМВР София, зам.-кметовете на община Божурище Виктория Йосифова и Владислава Симеонова.

Програмата „Детско полицейско управление" е инициатива на Министерството на вътрешните работи, а реализирането й е дело на междуведомствена експертна работна група, създадена със заповед на главния секретар на МВР гл.комисар Георги Костов.

Целта е чрез теоретични и практически занимания, включително оказване на детска полицейска лична защита; безопасност на движението по пътищата; здраве, етика и право и др. В обучителния процес ще участват служители от структурите на „Охранителна полиция", „Пътна полиция", „Криминална полиция", психолози от психологическите лаборатории на МВР, експерти от БЧК, БТС и други партньори в съответните градове.

Доброволците положиха клетва, която е част от етичния кодекс. Поеха отговорността да помагат  на полицията за по-добрия ред в общината и в частност гр. Божурище. Също така, бе подписано споразумение и декларация за партнъорство между СОУ „Летец Христо Топракчиев” и РУ Сливница.

 

Източник :http://www.bozhurishte.bg