Стартират номинациите за „Добрият пример“

2133 преглеждания

Espressonews.bg обявява началото на номинациите за почетния знак „Добрият пример".

На специална платформа може да номинирате граждани, които считате, че служат за добър пример в обществото, в посочените по-долу категории. Фирмите и неправителствените организации могат да кандидатстват със свои проекти, които ще бъдат разгледани и оценени от специално жури.

Платформата ще бъде активна до 06.10.2017 г., а носителите на почетния знак ще станат известни по време на второто издание на "Добрият пример на запад от София", което ще се проведе на 24.10.2017 г. от 16:00 ч. в шоурума на „Ситроен“, в град Божурище.

Нека заедно да покажем "Добрият пример".

Категориите, в които граждани ще могат да номинират физически лица са:

„Посланик на родния край“ (Личности, които със своите положителни действия, постижения, резултати са допринесли за популяризиране на родния край в България и чужбина)

„Значим принос в развитието на културата / спорта / образованието / околната среда“ (Личности, които са реализирали дейности и инициативи и постигнали резултати в тези области)

„Символ на добротворчеството“ (Личности, които със своята дейност, участие и иницииране на доброволчески кампании, дейности за подпомагане, взаимопомощ и др., показват добротата, съпричастността и общностния дух като желана ценност)

„Пример за младите“ (Личности, посветили своята дейност на израстването на младите хора като достойни, почтени и активни българи)

„Инициатива в полза на обществото“ (Граждани, които са инициирали проекти, кампании, дейности, от които има полза цялата местна общност и са ги довели до успешен завършек)

„Ангел пазител“ (Граждани, които със своята самоотверженост и жертвоготовност са допринесли за спасяването на човешки живот, опазване здравето на хора, животни и материални активи)

Номинирани могат да бъдат граждани, които през 2016 и 2017 г. са се отличили с действия, свързани с активна социална дейност в сферата на културата, спорта, благотворителността, социалните дейности, извършили са животоспасителни дейности, инициативи и каузи в подкрепа на общности в неравностойно положение, природозащитни каузи, образователни каузи и др., които на са пряко тяхно професионално задължение, а се извършват като допълнителна житейска дейност.

Фирмите и неправителствените организации ще могат да кандидатстват със свои проекти реализирани в подкрепа на каузи, инициативи и институции на територията на общините на запад от София в следните категории:

"Социална кампания, свързана с подкрепа на местната общност"

"Партньорство с местните институции във връзка с реализация на значими проекти за местната общност"

"Корпоративна благотворителност, свързана с подпомагане на нуждаещи се от региона"

"Екологични програми и програми за енергийна ефективност"

"Квалификационни програми, обучения, стипендии – инвестиция в образование"

"Интеграция на лица в неравностойно положение, политики срещу дискриминация"

"Развитие на обществени пространства и градска среда"

"Зелени практики в бизнеса"

"Инвестиции в спорт, младежка и детска активност"

"Предоставяне на възможности за кариерно развитие на младите хора"

Фирмите и неправителствените организации кандидатстват като попълват регистрационната форма и представят кратко описание на проекта, с който участват в съответната категория.

*Можете да номинирате само физическо лице И/ИЛИ фирма / неправителствена организация, при еднократно попълване на формата.

Ако желаете да номинирате повече от едно физическо лице и/или фирма / организация, след като вече сте попълнили формата и сте изпратили номинацията си, следва да я отворите отново или да я презаредите.

Пълна информация за почетния знак, категориите, и начина за номиниране можете да намерите ТУК.

Почетен знак „Добрият пример на запад от София“ се връчва на личности и фирми, които със своето действие, поведение, инициативи, извън пряката им сфера на професионална дейност или бизнес, са допринесли за развитието на гражданското общество, подпомогнали са местната общност, създали са по-добра среда за живеене, извършили са постъпки, които могат да служат за пример и да мотивират останалите граждани и фирми към устойчиво, почтено и активно поведение.

„Добрият пример на запад от София“ 2017 се организира от регионалния новинарски портал Espressonews.bg, под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, SamsoniteБигла 3Idea Advertising & PR, ИКЕМ.

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс.

EspressoNews