Стоян Спасов - Там от където другите бягат, ние там трябва да отидем и да помогнем.

1804 преглеждания

Младият пожарникар от Своге с награда от националния конкурс "Пожарникар на годината"

Най-добрите пожарникари за 2018 година получиха своите отличия в националния конкурс "Пожарникар на годината". Церемонията се се проведе в концертната зала на Централния военен клуб в столицата.  на 07.02.2019 г.  Те бяха отличени в трите направления на дейност - държавен контрол, превенция и пожарогасителна и спасителна дейност. 

Шефът на пожарната в Пазарджик комисар Иван Панайотов стана пожарникар на 2018 година, заедно с още единайсет служители от главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Сред тях е и младши инспектор Стоян Спасов от РСПБЗН-Своге. Той бе отличен за проявената бърза реакция при при тежката катастрофа с туристически автобус на пътя София-Своге, през август 2018 г., при която загинаха 20 души. 

Пред гостите на церемонията той сподели: "Хората буквално бяха един върху друг, ужасяваща гледка. Там от където другите бягат, ние там трябва да отидем и да помогнем.".

За миналата година служителите на пожарната са се отзовали на над 45 000 произшествия. Освен похвали, пожарникарите получиха и уверението, че ръководството на МВР ще продължи да работи за подобряването на условията им на труд. 

EspressoNews