Стринг арт - една различна и интересна техника за декорация

6460 преглеждания

Изкуство създадено с чук, пирончета и цветни конци

Ако не сте виждали стринг арт досега, ще се изненадате колко интересна е тази техника. С нея можете да създавате интересни орнаменти, пана, бижута, картини.

 

String на английски означава „струна”, „тетива”, „конец” и в основата на този вид изкуство е опънат цветен конец. Той се прокарва между пирони, забити предварително в желаните очертания.

Освен прежда, чукче и пирони ви е нужна и сръчност, за да създадете стринг арт творби. Ако не се чувствате квалифицирани за тази работа, започнете с нещо лесно - просто упражнявайте да прекарвате цветните струни около пироните, с които сте очертали контурите на своята рисунка. Ефектът се постига от играта на линии и цветове, чрез пресичането на конците.

Ще ви трябва дървена дъска, на която да забиете пироните. Някои използват обикновени пирони, други - такива с по-големи глави, за да не се изплъзва преждата и да се осуква по-лесно между тях.

Първо нарисувайте на хартия фигурата, която искате да направите. Може да използвате и готови шаблони. След това си изберете вълнена или памучна прежда в необходимите за картината багри.

Поставете рисунката или шаблона върху дървената дъска и започнете постепенно да забивате пироните толкова плътно един до друг, колкото ви е възможно, за да не остава прекалено много празно място. Разстоянието трябва да бъде между половин и един сантиметър. Старайте се да забивате пироните на еднаква височина. След това може да започнете с намотаването на конците. Може да го правите последователно и хаотично. Най-добре е да го правите по контурите на изображението, като обвивате всяка „шапка“ на гвоздейчетата.

EspressoNews

Снимки: Интернет