Състезателите на СК „Кондор 2000 “ със шест титли от Държавното първенство

2060 преглеждания

Свогенските таекуондисти спечелиха общо 15 медала

Новата година започна със забележителен успех за свогенския СК „Кондор 2000 “. Със шест титли „Държавен шампион“, пет сребърни и четири бронзови медала се завърнаха младите таланти от Държавното първенство по таекуондо в дисциплина „спаринг“.

Шампионатът се проведе на 19 и 20 януари в спортен комплекс „Горна Малина”, с. Горна Малина с участието на над 400 състезатели от близо 45 клуба от цялата страна. В първото състезание за 2019 г. свогенският клуб бе представен от 24 състезатели, които спечелиха 15 медала. 

„За голяма част от тях, това беше дебют в нова възрастова група. Въпреки разликата в годините, те се представиха повече от достойно. Част от тях на финалите се изправиха срещу национални състезатели, които са на границата със следващата възрастова група, отстъпвайки им с минимална разлика и показвайки им, че те са техните наследници!“, споделиха от спортния клуб на своята фейсбук страница.

Със златни медали и титлата „Държавен шампион“ се окичиха: Анди Владимиров, Елина Крумова, Стилиян Стоичков, Светлозар Янакиев, Георги Еленков и Денислав Добринов.

Сребърни медали заслужиха: Виктория Пеева, Християна Костадинова, Делина Стоянова, Марио Николов и Мирела Иванова.

Бронзови медали за клуба донесоха: Ивайла Ценова, Натали Молдованова, Ангел Пешев и Петя Велинова.

EspressoNews

Снимка: СК „Кондор 2000 “, Фейсбук