Таланти от „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ ще стажуват в национални медии

1474 преглеждания

БНТ, Bulgaria ON Air и Teen Station, са следващата стъпка от журналистическото обучение на учениците

Таланти от „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ ще стажуват в национални медии.

Двама стажанти ще приеме екипът Bulgaria ON Air. Телевизията, която подкрепя „Работилница за репортери“ от създаването й, ще даде възможност на двама таланти с интерес към журналистиката, да научат повече за това как се създава телевизионен продукт. Bulgaria ON Air е медиен партньор от първото издание на конкурса, като през първите издания, член на журито бе Доника Ризова, която през тази година работи с учениците в качеството на ментор. Лилия Мустакова - водещ на Новините ON AIR, пое щафетата от нея и  като член на журито на „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ имаше нелеката задача да оцени и класира най-добрите ученици в конкурса.

Евелина Павлова ще покани трима ученици от „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“, да продължат да изучават журналистическата професия на практика, в Teen Station. Teen Station e проект на Евелина Павлова насочен към ученици от горните курсове на обучение в училищата, като целта му е да обучи ново поколение журналисти и творци. Съдържанието в ученическото радио се създава от млади таланти, изкушени от тази професия, които работят и се обучават под вещото менторство на журналисти, специалисти по маркетинг и социални мрежи и др. Г-жа Павлова за трета поредна година подкрепя „Работилница за репортери” и оценява уменията на учениците, като част от журито на конкурса.

Българската национална телевизия ще приеме един стажант от „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“. Филипа Иванова - водещ новините „По света и у нас“ и член на журито ще покани участника, който най-много я е впечатлил с изпълнението на шестте конкурсни задачи и има потенциал да бъде част от екипа на националната телевизия.

Българската национална телевизия за трета година е медиен партньор на „Работилница за репортери“ и дава шанс на талантливите участници да се докоснат до опита и уменията на обществената телевизия, която е ковачница на кадри за целия медиен пазар.

Кои ще бъдат учениците, които ще получат стажовете в Bulgaria ON Air, Teen Station и Българската национална телевизия, ще стане ясно по време на церемонията по награждаването на призьорите в надпреварата, която ще се състои във Враца, на 18 май, събота от 13:00 ч. в Градска концертна зала.

„Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на:

RollplastAQ MagnitАвтошкола ВасилевиУНСС360 Creative BulgariaVolontimeSamsoniteBHTC МЕТРОПГ "Велиза Пеев"Автомотор корпорация АДМания ПринтКока-Кола Хеленик България

Медийни партньори на конкурса са: 

NOVAБНТBulgaria ON AIRсп. Мениджърnoviteroditeli.bgobekti.bgTeen Station

Партньор и домакин на церемонията по награждаване на призьорите в „Работилница за репортери 2019 - Пътят към дома“: Община Враца

EspressoNews