Талантите на запад от София с отлично представяне в конкурса „Мисия Будител“

1711 преглеждания

Конкурсът е посветен на Деня на народните будители

Възпитаниците на училищата на запад от София се представиха отлично в конкурса за есе и рисунка „Мисия Будител“, организиран по повод Деня на народните будители от Областния управител на Софийска област Илиан Тодоров. В конкурса учениците от I до XI клас от училищата в Софийска област се състезаваха в три категории: I до IV клас – рисунка, посветена на Деня на будителите; V до VII клас – за есе на тема „Мисия Будител“; VIII до XI клас – есе на тема „Мисия Будител“.

Есето на Виктория Петрова, ученичка от IX клас в ПГ „Велизар Пеев“ гр. Своге, спечели първо място в категорията: VIII - XI клас. Свогенската гимназия бе отличена и с награда за училище в конкурса.

Деветокласничката Ева Евлогиева от СУ „Христо Ботев“ гр. Драгоман  бе отличена с трето място в конкурса за есе „Мисия Будител“ в категория VIII - XI клас.

Есето на Розмари Илиева, ученичка в седми клас на Второ ОУ „Васил Левски“ гр. Костинброд спечели второто място в категория V - VII клас, а второкласникът Валентин Георгиев получи грамота и награда за отлично представяне в конкурса за рисунка в категория I - IV клас.

Отличията бяха официално връчени от областния управител Илиан Тодоров на 5 ноември 2018 г. в заседателната зала на Областна администрация Софийска област.

EspressoNews

Снимки: Община Драгоман - Фейсбук; Община Костинброд - Фейсбук