Театърът на Годеч възкръсва с „Любовните приказки на баба“

1383 преглеждания

Театърът се завръща на сцената на НЧ „Н.Й.Вапцаров – 1899” – Годеч. Любители театрали се събират на 27 май, когато ще бъде първото им премиерно представление. Театрална трупа „ТалантинЪ” е съставена от ентусиасти и културни дейци, познати на широката общественост.

14 възрастни жени и мъже и 2 деца активно репетират от ноември миналата година пиесата „Любовните приказки на баба” по Панчо Панчев, Иван Вазов, Никола Русев. Режисьор на постановката е Борис Лазаров от Цариброд.Връзката му с Годеч е Велин Иванов, с който поддържат добри взаимоотношения от периода, в който НЧ „Н.Й.Вапцаров” – 1899 често представяше своя програма на царибродска сцена. Борис Лазар е играл и режисирал на десетки сцени, сред които: Цариброд, Пирот, Горна Оряховица, Драганово, Севлиево, София. За първи път поставя пиеса на годечка сцена. Казва, че от всеки човек става актьор, ако се играе с чувство и се работи правилно. На въпроса на „Актуален глас” дали годечани са талантливи, лаконично отговаря: „Да”.

Режисьорът смята, че завръщането на театъра в Годеч ще предизвика истински истерия сред местните, които дълго ще говорят за това. Борис Лазаров вярва, че след премиерния спектакъл, местната власт ще застане зад екипа на читалището и състава, мотивирайки ги да вървят напред, представяйки Годеч из други градове на България.

Източник: Актуален глас

Тагове