Техническа грешка свали резултатите от класирането след 7 клас

1552 преглеждания

Kласирането за София-град ще бъде качено в интернет до 17:00 ч

Kласирането за прием след 7 клас, което беше качено малко преди 10:30 ч. тази сутрин на сайта за проверка на резултатите, беше свалено. Причината - техническа грешка при изчисляването на баловете на кандидат-гимназистите. Тя е свързана с това, че има училища, в които оценката от изпита по математика се умножава по три. Именно това не е направено, а оценката е взета само веднъж. Това обявиха на брифинг в Регионалното управление на образованието в София.

Грешката засяга няколко училища - Технологичното училище "Електронни системи" към Техническия университет в София, Професионалната гимназия по електроника „Джон Атанасов“ и Професионалната гимназия по строителство и архитектура, като там касае единствено паралелката „Парково строителство“, както и Националната природо-математическа гимназия, като при НПМГ не е удвоена оценката от олимпиадата по физика за учениците, които кандидатстват с този предмет, а е взета само веднъж. Така НПМГ от 19-то слиза с 1 място, а Професионалната гимназия по електроника от 39-то място се качва на 26-то по бал.
 
В момента тече проверка на бала на всеки един ученик и класирането за София-град ще бъде качено в интернет до 17:00 ч. днес, обещаха от МОН.

8256 ученици са класирани на първия етап от приема след 7 клас в София, некласираните са 640, отчетоха по-рано от МОН.

С най-висок бал се влиза отново в Софийската математическа гимназия, най-желани след нея са Немската езикова гимназия „Константин Гълъбов” и Втора немска гимназия „Владислав Граматик”.    

Тази година повече деца от страната са кандидатствали в гимназиите в София – миналата година те са били 306, а тази – 631.

EspressoNews

Тагове