Топъл обяд за 51 лица ще осигурява Община Костинброд

1722 преглеждания

Топъл обяд за 51 лица ще осигурява Община Костинброд

На 22 март 2018 г. кметът на община Костинброд Трайко Младенов подписа договор с Агенцията за социално подпомагане за реализация на проект “Осигуряване на топъл обяд на територията на община Костинброд.”.

Съгласно условията на програмата бе допустимо дейностите по предоставяне на топъл обяд да предшестват представянето на проектната документация и съответно подписване на договор за безвъзмездна финансова помощ. Проектът ще се изпълнява чрез общинското звено Домашен социален патронаж – Костинброд. Общата стойност на договора е 70 265,25 лв. и се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

Договорените дейности се реализират чрез общинско звено на територията на гр.Костинброд в периода от 01.03.2018-29.02.2020г. и включват предоставяне на обяд – супа, основно ястие и хляб за 51 лица, както и пряко реализиране на съпътстващи мерки спрямо тях, изразяващи се в индивидуално консултиране относно възможностите за ползване на други социални услуги, предоставяни на територията на общината, административни общински услуги, транспортни разходи, консултиране относно здравословно и балансирано хранене и други форми на подкрепа, предвид нуждите и проблемите на бенефициентите.

Нуждаещите се лица ще имат право през целия програмен период да подават заявления за кандидатстване, на които ще бъде извършена оценка от Дирекция “Социално подпомагане”.

Източник: Община Костинброд