Трайко Младенов бе избран за кмет на месец юли в надпревара, посветена на честванията на 180 години от рождението на Левски

1918 преглеждания

Кметът на община Костинброд Трайко Младенов спечели първото място в конкурса „Кмет на месеца”, организиран от портала на българските общини kmeta.bg. Призът бе присъден за месец юли, като надпреварата премина надслов „Духът на Левски” и бе посветен на честванията, които се организират в цялата страна по повод 180-годишнината от рождението на Васил Левски. Община Костинброд се състезава в категорията на малките общини с под 20 000 жители, а кампанията за отбелязването на тържественото за цялата страна събитие събра цели 84.73% от гласовете на читателите на портала.

Припомняме, че за честванията на 180-годишнината от рождението на Васил Левски общината проведе редица мероприятия. В града бе поставен билборд с лика на Апостола и Шияковския манастир. Монтирани бяха и няколко нови указателни табели към манастира, които представят на посетителите маршрут до светата обител през града, както и директно от "Ломско шосе". На фасада в центъра на Костинброд пък бе изрисуван график с лика на Левски. Преиздадена бе и книга за Шияковския манастир, която жителите на града получиха по време на честванията на годиншнината.

На второ място в същата категория се нареди кметът на Левски Любка Александрова (6.49%), следвана от кмета на Каварна Нина Ставрева (3.44%). Четвърто и пето място с равен процент гласове (2.67%) си поделят кметовете на Кресна и Берковица Николай Георгиев и Милчо Доцев.

Градоначалниците на общините Плевен, Смолян станаха призьори съответно в категориите Голяма община с население над 50 000 души и община с между 20 000 и 50 000 жители. През юли читателите на изданието имаха възможността да гласуват за своя фаворит според това доколко общината запазва духа на националния ни герой Васил Левски.

Кметът на Костинброд благодари на своя екип и на гражданите на общината за това, че каузата „Левски” е обединила всички, което по думите му е допринесло за спечелването на престижното отличие. 

EspressoNews

Снимки: Община Костинброд