Трима от "Работилница за репортери 2018 - Родова памет" на стаж в Bulgaria ON AIR

2975 преглеждания

Младите таланти ще усвояват тънкостите на журналистическата професия в нюзрума на телевизията

Трима от участниците в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет" ще имат възможност да изучават тънкостите на журналистическия занаят, като стажанти в националната телевизия Bulgaria ON AIR. Телевизията, за трета поредна година е медиен партньор на EspressoNews при реализацията на ученическия проект-обучение, като за втора поредна година предоставя стажове на ученици. Тазгодишните избраници, ще усвояват знания и ще се докоснат до магията на правенето на телевизионен продукт, като стажанти в новините на телевизията. 

И тази година, член на журито от страна на Bulgaria ON AIR бе Доника Ризова, която до скоро водеше семейното предаване "Фамилно" в ефира на телевизията. Доника бе неизменна част от журито в първите три издания на Работилницата, като професионализът и съпричастността ѝ към работата на младите таланти бяха основен фактор за тяхната мотивация. Подкрепата на Bulgaria ON AIR и на г-жа Ризова са една от причините за бързото утвърждаване и популяризиране на конкурса и превръщането му в очаквано, желано и търсено събитие в календара на общините на запад от София и по-далеч. За този принос те бяха удостоени със специален приз "Добрият пример" от второто издание на събитието "Добрият пример на запад от София", което EspressoNews организира. 

Кои са участници в "Работилница за репортери 2018 - Родова памет", които ще стажуват в национална телевизия Bulgaria ON AIR ще стане ясно в петък, 27 април, когато в НЧ "Никола Йонков Вапцаров 1899" в град Годеч ще се проведе церемонията по награждаване на най-добрите от третото издание на ученическия конкурс-обучение "Работилница за репортери".

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontimeRollplastSamsoniteАвтомотор корпорация АД, ПГ "Велизар Пеев" град Своге, Монделийз България.

Екипът на EspressoNews е признателен за подкрепата и шансът, който телевизията дава на талантливите ученици.

EspressNews