Тържествено връчиха дипломите за средно образование на Випуск 2019 на ЧНГ „Ерих Кестнер“

1286 преглеждания

Гордост за гимназията са пълните шестици на матурата по БЕЛ на двама ученици

На тържествена церемония, проведена на 18 юни, бяха връчени дипломите за средно образование на Випуск 2019 на Частна немска гимназия „Ерих Кестнер“.

Емоционалното събитие започна с приветствие от директора на гимназията г-жа Лидия Василева, която поздрави дванадесетокласниците за успешното завършване на този образователен етап и за постигнатите отлични резултати на държавните зрелостни изпити.

Гордост за ЧНГ „Ерих Кестнер“ са пълните шестици на матурата по български език и литература на Константин Цветков и Мирто Испириду. С най-висок успех от дипломата за средно образование са Анелия Антова и Мирто Испириду – 5.96.

Своето голямо вълнение в този тържествен момент не скри и класната ръководителка на Випуск 2019 – Алина Маринова, която припомни мъдри послания на писателя Ерих Кестнер, отправени към младите хора.

От името на родителите на зрелостниците се изказа майката на Кристиян Николов. Тя изрази признателност към преподавателите за високото ниво на подготовка, както и ценните знания и умения, придобити от учениците по време на гимназиалното им образование в ЧНГ „Ерих Кестнер“.

Празничната атмосфера по време на церемонията беше допълнена от Александър от 4. клас и неговото артистично изпълнение на песента „Ако няма мечти“.

EspressoNews