Усмивката е универсален знак за щастие!

5413 преглеждания

Интересни факти за усмивките, които може би не знаете

Всички сме чували цитата „Смехът е най-доброто лекарство“ и вероятно сме изпитали ползите от усмивката и смеха. Но знаете ли, че простият акт на усмивка може да повиши настроението ви и дори вашата имунна система? Ето и няколко интересни факти за усмивките, които може би не знаетe:

Усмивката е заразна. Според науката, невроните в мозъка имат синхронизираща функция, която ни държи в синхрон с този, с когото говорим. Ако ни се усмихват, ще се усмихнем!

Усмивката е лекарство. Когато се усмихваме достатъчно широко с присвити очи, повишаваме имунитета си, чрез намаляване на кортизола в тялото.

Усмивката е първият израз на лицето ни. Бебетата започват да се усмихват в утробата около 26-ата седмица от развитието си.

Принуждавайки се да се усмихнем, когато сте тъжни, всъщност ще повишим настроението си. Някои учени настояват, че само искрената усмивка може да има положително влияние върху здравето и настроението ни. Други обаче смятат, че престорената усмивка също може да ни накара да се чувстваме щастливи. Опитайте се да изглеждате усмихнати и скоро ще усетите промяната.

Усмивката ни кара да изглеждаме по-красиви. Проучванията показват, че 70% от хората намират усмихнатите лица за по-добре изглеждащи от лицата с грим.

Усмивката може да намали кръвното налягане. Ендорфините, които се отделят когато се усмихваме, не само могат да повишат настроението ни, но могат и да понижат кръвното налягане.

Работодателите са склонни да насърчават хора, които често се усмихват. Усмивката показва на шефа ти, че си ангажиран и с теб лесно се работи, т.е. това е твоят път нагоре по корпоративната стълба.

Има 19 различни вида усмивки. Учените са установили, че има 19 вида усмивки, вариращи от прекалено щастливи до учтиви.

По-лесно е да се усмихваш, отколкото да се мръщиш. Общоприетото схващане е, че използваме повече мускули, за да се усмихнем, отколкото да се намръщим, но е по-лесно да се усмихваме, защото лицето има нужда от по-малко усилия, за да се усмихне.

Можем да открием усмивки от далеч. Хората могат да открият усмивки от близо 100 метра. Тази способност у нас се е развила от необходимостта да различаваме приятел от враг.

Усмивката е универсален знак за щастие. Въпреки че, не винаги е лесно да се идентифицира истинска усмивка, всички хора и дори някои животни - разпознават усмивката и това, което тя означава.

Усмивките са безплатни! Усмивката - това силно оръжие, което може да ни направи по-щастливи е само на една мисъл разстояние и е напълно безплатна. Усмихвайте се!

EspressoNews

Тагове