Успешната двугодишна дейност на Центъра за услуги в общността и в домашна среда отпразнуваха в Своге

1085 преглеждания

За 110 лица ще се грижи центърът през 2018-та

Изминаха две години от откриването на Центъра за почасово предоставяне на услуги в общността и в домашна среда в град Своге, съобщават от местната администрация.

Центърът дава възможност на жителите на общината да използват  интегрирана социална услуга - домашни помощници и лични асистенти, а неговата двегодишнина беше отбелязана с празник. Събитието  премина в присъствието на представители на общинското ръководство, директора на центъра г-н Мирослав Цветков, неговите служители и гости.

Нина Копринджийска – заместник-кмет на Община Своге, поздрави присъстващите като пожела на всички още дълго време да работят така успешно в полза на хората. Поздравления бяха поднесени лично от доволни потребители, които изказаха своята благодарност към екипа на центъра за отзивчивостта, изключителното съдействие и добронамереността, с които винаги са се отзовавали на техните нужди.

Екипът беше поздравен и от г-жа Людмила Димитрова - директор на Център за обществена подкрепа/ ЦОП/- град Своге, която поднесе подарък, ръчно изработен от прекрасните деца, потребители на центъра.

През 2018 година 70 домашни помощници и лични асистенти преподписаха договорите си към Центъра за почасово предоставяне на услуги. Те ще се грижат за 110 лица в неравностойно положение от общината. Финансовият ресурс, за който общината кандидатства в края на 2017 година и който е осигурен е в размер на 252 000.00 лева, обобщават от общинската администрация.

EspressoNews