Успешно премина великденският благотворителен базар на БМЧК-Драгоман

2622 преглеждания

Успешно премина великденският благотворителен базар на БМЧК-Драгоман

С успешно проведен благотворителен базар се поздравиха младежите от БМЧК-Драгоман. Те проведоха благородната инициатива на пазара в Драгоман в събота, където продаваха изработени от тях сувенири, за да подпомогнат изграждането на  храм-параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел” на връх Петровски кръст в Чепън планина. В изработването на великденски сувенири се включиха и децата от начален курс на СУ „Христо Ботев” в града.

Под ръководството и с ценната подкрепа на обществените възпитатели към МКБППМН г-жа Клавдия Милчева и г-жа Павлина Колева, децата бързо привлякоха вниманието на минувачите и за кратко време една от масите, на която бяха подредени украшенията, беше разпродадена.

Младежите от БМЧК по собствена инициатива направиха допълнителна обиколка на пазара, за да приканят колкото се може повече от жителите и гостите на града да закупят сувенир и да помогнат градежа на храма. Начинанието им бе приветствано от всички и те с удоволствие отделяха средства за уникалните изделия на доброволците.  

Ентусиазмът, с който младежите се включиха във вълнуващата инициатива, бе възнаграден, въпреки дъждовното време и великденският базар завърши успешно – освен със събрани средства, и с много приятни емоции.

Сумата, събрана от доброволците, бе отчетена с договор за дарение и внесена в Банка „ДСК“ по сметка на църковното настоятелство за храм-параклис „Св. Св. Ап. Петър и Павел” на Чепън планина.

EspressoNews