Утре тръгва редовна транспортна линия между София и Икономическата зона в Божурище

1799 преглеждания

Първата кола от София е в 6:35 часа

От 10 януари редовна транспортна линия ще свързва Икономическа зона София-Божурище със столицата, информират от Община Божурище.

Спирката на обществения транспорт в зоната се намира срещу сградата на Behr-Hella Thermocontrol – второ кръгово кръстовище. Бързата и лесна връзка с метростанция Сливница ще бъде обслужвана от микробуси, които ще се движат по съответния маршрут.

Микробусите ще бъдат три на брой „Рено Мастер“, модел 2017 г., които отговарят на Евро 6 стандарт, а фирмата превозвач ще бъде „Кариста Транс“, която при необходимост разполага и  с резервни превозни средства. Постоянният GPS и видео контрол, както и отоплителна и климатична система, са част от оборудването на пътническите помещения. Автомобилите ще бъдат с отличителен знак – логото на община Божурище, информират още от местната администрация.

Първият микробус в посока към индустриалната зона в работни дни е от 6,35 ч. от София, а последният – в 19,10 ч. В обратната посока, от Божурище към София, първият обслужващ автомобил ще тръгва в 6,20 ч., а последният – в 19 ч. Представеното първоначално разписание може да търпи промени, с цел по-доброто и оптимизирано обслужване на гражданите, уточниха от фирмата превозвач.

EspressoNews