Ученици от Костинброд представиха общината в 24-ия летен лагер на Сръбския червен кръст

1517 преглеждания

Той се проведе в Гаджин хан

Ученици от Първо основно училище "Васил Левски"- гр. Костнброд участваха в 24-ия летен лагер на Сръбския червен кръст по покана на община Гаджин хан, Република Сърбия, който се проведе от 17 до 24 юли. Децата бяха придружени от г-жа Борка Петрова - учител от Първо ОУ "Васил Левски".

По време на лагера, младежите усвоиха редица умения и научиха много полезни неща, свързани с оказването на първа помощ, трафика на хора по света и значението на кръводаряването за спасяването на човешки живот. Учениците от Първо ОУ "Васил Левски" представиха достойно организацията на БЧК-Костинброд и в игрите и демонстрациите, организирани по време на лагера.

Симона, Инес, Цветан и Диан активно се включваха в състезанията и получиха с много грамоти за участието си. Освен с приятни емоции и знания обаче, те се завърнаха от Гаджин хан и с много нови приятели.

Директорът на Първо ОУ "Васил Левски" г-жа Даниела Борисова-Милутинович изрази подкрепата си към децата като ги посети на място в сръбската община по време на последния ден от лагера.

Община Костинброд осигури транспорта на децата до гр. Гаджин хан, Република Сърбия.

EspressoNews