Ученици от ПГ „Велизар Пеев“ отиват на националния кръг на Фестивал за авторска драматургия и театър

1392 преглеждания

Ученици от ПГ „Велизар Пеев“ отиват на националния кръг на Фестивал за авторска драматургия и театър

ПГ „Велизар  Пеев” беше домакин на областен кръг на Фестивал за авторска драматургия и театър на английски език, който се организира от МОН с подкрепата и участието на Британски съвет, България и посолството на САЩ.

Театралната формация към групата по интереси  „Да празнуваме, играем и творим” по проект „Твоят час” се представи с авторската постановка “It’s a Wonderful Life” (“Животът е прекрасен”). Учениците се справиха отлично и за втора поредна година се класираха за национален кръг, който ще се проведе на 10.03.2018 г. в гр. Ловеч.

Главната роля в постановката се изпълнява от Габриела Конева, 9 „а“ клас. Партнират и Виктория Петрова, Теодор Маринов и Никол Николаева от 8 „б“ клас, Марио Маринов от 9 „а“ клас и Ася Асенова от 12 „б“ клас. Наложи се в последния момент Валентина Георгиева да замени отсъстващия по здравословни причини Венислав Петров от 8 „в“ клас, който ще може да се изяви в Ловеч.

Гости на събитието бяха експерти от РУО София регион, а жури на конкурса бяха преподаватели по английски език от чуждоезиковите гимназии от Правец и Етрополе.

Източник: ПГ "Велиза Пеев"

Снимка: ПГ "Велизар Пеев"