Ученички от Костинброд с призови места на конкурс за есе, посветен на българското Европредседателство

1580 преглеждания

От Първо ОУ „Васил Левски“

Златина Александрова и Анелия Колчева - седмокласнички от Първо ОУ „Васил Левски“-гр. Костиброд спечелиха второ и трето място на конкурса за есе на тема „Предимствата за България от Председателството й на Съвета на Европейския съюз“. Творческата надпревара е подкрепена от Сдружението на Югозападните общини – клон София, а в нея взеха участие ученици от цялата Софийска област. Целта на конкурса е да провокира децата да изразят личните си позиции по темата за настоящето и бъдещето на България в Европейския съюз.

Конкурсът е по проект  „Общините от Югозападния регион – част от обединена Европа“ по грантова схема „Подкрепа на инициативи на общините, свързани с регионалното измерение на Българското председателство на Съвета на ЕС 2018г.“.

Наградите на двете лауреатки бяха връчени Александър Ненов- заместник-кмет на община Костинброд и Марин Павлов - Председател на Общински съвет-Сливница, в качеството му на председател на Сдружението на югозападните общини – клон София. В Костинброд гостува и , Елена Занева - старши специалист „Европроекти“ в Община Сливница.

След награждаването на ученичките,  Александър Ненов връчи на Даниела Борисова - директор на Първо ОУ “Васил Левски“ наградата от Деветия Фолклорен Фестивал „Шопски наниз“, на който в категория „Словесен и обреден фолклор“ до 18 години първото място завоюваха децата от клуб „Литературен театър“ към училището.

Междувременно продължава и връчването на станалите награди на лауреатите от фолклорния фестивал. „Наградата на кмета“ бе поредното връчено отличие. Тя връчена от заместник-кмета на Костинброд на представител от НЧ “Искра-1975“-гр. Кюстендил.   

Останалите награди ще бъдат изпратени по пощата в най-кратък срок, информират от местната администрация, които бяха сред организаторите на „Шопски наниз“.

EspressoNews