ФК Драгоман с пета поредна победа в пролетния полусезон на ОФГ "София Запад"

3218 преглеждания

Граничарите се наложиха трудно над "Ком" Годеч с гол в продължението на мача

Пред около 300 зрители на стадиона в Драгоман, домакините постигнаха много трудна победа над "Ком" Годеч с 2:1. Срещата от 14 кръг на ОФГ "София Запад" закъсня с 30 минути, тъй като съдийската бригада, не бе разбрала, че двата отбора са разменили домакинствата си още от есента и бяха отишли в Годеч!  
 
Мачът бе равностоен през цялото време, като домакините не показаха най-доброто на което са способни, а гостите от Годеч пък бяха мотивирани да се представят на високо ниво срещу хита на пролетния полусезон. Първото полувреме завърши без голове, въпреки че и двата отбора имаха няколко отлични положение за откриване на резултата.
 
В 52 минута футболистите на ФК Драгоман бяха изненадани с попадение, което изведе гостите от Годеч напред в резултата. Домакините се опитаха да наложат натиск след гола, но играта им не спореше. Мачът продължи да върви равностойно и по всичко изглеждаше, че Ком ще си тръгне с трите точки от Драгоман. Противно на очакванията, нападателят на ФК Драгоман - Цветослав Димитров поведе отбора към обрат с дежурния си гол, който падна в 85 минута от редовното време и изравни резултата за 1:1.
 
Попаднението вдигна тонуса на отбора и футболистите от Драгоман продължиха да търсят победата. Щастието им се усмихна в първата минута от даденото от съдиата продължение, когато след удар с глава на Димитър Иванов отбеляза за крайното 2:1 за радост на многобройната публика на новия стадион в Драгоман.
 
Куриозен момент който за щастие се размина без пострадали стана в средата на второто полувреме когато в страни от игралното поле пламна стара барака. Наложи се идването на екип на пожарната който изгаси пожара.
 
Победата е пета поредна от пет мача за ФК Драгоман през пролетния полусезон и доближи граничарите на точка от второто мясот в групата. В следващия кръг Драгоман посреща Спортист Драговищица в пряк спор за второто място в класирането. Срещата е в събота /5 май/ от 11:30 часа. "Ком" Годеч пък ще гостува на Костинброд в същия ден и час.
 
Ангел Лазаров