Филипа Иванова от БНТ 2 ще модерира дискусията „Положителен образ и перспективи за развитие на запад от София“

3805 преглеждания

Събитието ще се проведе на 27 ноември

Филипа Иванова - продуцент и водещ на Новините на БНТ 2 ще модерира дискусията „Положителен образ и перспективи за развитие на запад от София“, в рамките на събитието „Добрият пример на запад от София“.

Телевизионната водеща от БНТ 2 ще търси заедно със своите събеседници успешни формули и устойчиви модели за развитието на туризма и изграждане на положителен образ на общините на запад от София и представянето на техните културни, природни и исторически богатства пред широка аудитория.

Българската национална телевизия е ексклузивен медиен партньор на събитието, както и на второто издание на ученическия конкурс „Работилница за репортери - Разкажи за твоята България“.

Филипа Иванова е родена в София. Завършила е Национална финансово-стопанска гимназия. Има  бакалавърска степен по телевизионна журналистика в Софийския университет „Св. Климент Охридски“ и магистърска степен по продуцентство и креативна индустрия. Била е редактор в предаванията „Местно Време”, „Питай кмета” по БНТ2 и „Здраве” по БНТ1, както и международен редактор в „България 19:30” от самото създаване на емисията. В момента е продуцент и водещ на новините на БНТ 2.

За втора поредна година „Добрият пример на запад от София“ ще покаже и отличи положителните практики и позитивния пример в общините Божурище, Годеч, Драгоман, Костинброд, Своге и Сливница. Събитието ще се проведе на 27.11.2017 г. от 15:30 ч. в шоурума на „Ситроен“ в град Божурище, като тазгодишното му издание е под патронажа на евродепутата Ева Майдел.

В рамките на форума ще се проведе дискусия на тема: „Положителен образ и перспективи за развитие на запад от София“, в който са поканени за участие представители на Министерството на туризма, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Областна администрация - Софийска област, експерти по туризъм от общините, археолози, културолози, представители на туристически центрове, клубове, НПО, предсатвители на бизнеса и др., които ще дискутират по три основни теми: „Туристически потенциал и инициативи  на запад от София“; „Възможности за развитие на корпоративно социална отговорност в подкрепа на местни инициативи за бизнеса в района“; Представяне на "Айдиа център за споделено развитие".

По време на церемонията по обявяване на носителите на почетния знак „Добрият пример“ ще бъдат представени и 360 градусовите видео репортажи, направени  по сценарий на финалистите в „Работилница за репортери 2017“.

Почетният знак „Добрият пример на запад от София“ се дава на личности и фирми, които със своето действие, поведение, инициативи, извън пряката им сфера на професионална дейност или бизнес, са допринесли за развитието на гражданското общество, подпомогнали са местната общност, създали са по-добра среда за живеене, извършили са постъпки, които могат да служат за пример и да мотивират останалите граждани и фирми към устойчиво, почтено и активно поведение.

„Добрият пример на запад от София“ 2017 се организира от регионалния новинарски портал Espressonews.bg, под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaАвтомотор Корпорация АД, ПГ „Велизар Пеев“ – град Своге, SamsoniteБигла 3Idea Advertising & PRИКЕМMH Wine Selection, Кафе "Мания".

Ексклузивен телевизионен медиен партньор:  

Българската национална телевизия

Медийни партньори

BULGARIA ON AIRb2b Мediaсп. Мениджърnoviteroditeli.bgObekti.bgИА Кросс

EspressoNews