Фолклорно дефиле и концерт на Николина Чакърдъкова забавляваха костинбродчани през уикенда

1596 преглеждания

11 местни танцови формации се включиха в проявата

С дефиле на фолклорни ансамбли и концерт на Николина Чакърдъкова продължиха честванията по случай празника на град Костинброд, който се  отбелязва на 17 септември.

Вечерта на 15 септември започна с шествието на 11 танцови формации, които украсиха ул.”Славянска” в града с пъстротата на носиите си от всички етнографски области. Дефилето започна от ЖП гарата и достигна до местния стадион „Белица“, където се проведе и концертът на обичаната Николина Чакърдъкова и Неврокопския ансамбъл „Гоце Делчев“. В шествието се включиха съставите на ТС “Зорница“  към НЧ “Иван Вазов-1947″ гр. Костинброд; ТС “Ритми“ към НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1920″ гр. Костинброд, ТС ”Зора“ към НЧ „Заря-1914” гр. Костинброд, ТС “Емиданс“ и певческа формация “Иркапей“ към НЧ „Г.С.Раковски-1928″ с. Драговищица; ТС”Релакс“ към НЧ „Нов живот-1919” с. Петърч; ТС “Хоп-троп“ към НЧ „Елин Пелин-1930″ с. Голяновци; ТС “Хайдушки ручей“ към НЧ “Труд и просвета-1941″ с. Градец; ТС “Омайниче” към НЧ “Разум-1922”; ТС “Илинден“ към НЧ “Илинден-2012″ с. Безден и ТШ “Анима“  гр. Костинброд.

Положителните емоции и ведрото настроение се покачиха до максимална степен и с изпълненията на Николина Чакърдъкова, която се раздаде за местната публика и заслужено получи неспирни аплодисменти.

Поздравление към присъстващите отправи от сцената кметът на община Костинброд Трайко Младенов, който беше поканен заедно с Гергана Попгенова Дневния център за работа с деца на улицата.

Кметът поздрави самодейците, изпъстрили с дефилето си улиците на Костинброд, благодари им и подчерта, че местната администрация ще продължава да полага грижи за всички читалища на нейна територия и за съхраняването на тази уникална културна институция. Младенов благодари и на всички секретари на читалища за любовта, с която работят за развитието на своите културните средища.

Последва изпълнение на песента „Лудо младо“, посветена на 10-годишнината на ДЦРДУ-Костинброд, която Николина Чакърдъкова изпя заедно с Гергана Попгенова.  

Гости на събитието бяха още заместник областният управител на Софийска област Николай Борисов, заместник-кметовете на Костинброд Александър Ненов и Теодора Гогова, д-р Атанас Тенев - Председател на Общински съвет-Костинброд, неговият заместник Анна Радовска, Васил Цветков – народен представител в 44-то НС, общински съветници, кметове на населени места и почитатели на българския фолклор.

 EspressoNews