Фундаменталната промяна в начина, по който работят финансите

1207 преглеждания

Финансови лидери дискутират иновациите в сектора на 29 септември

Фундаменталната промяна в начина, по който работят финансите, ще се дискутира по време на Международния форум #NEXT DIFI 2017, който ще събере на едно място банки, застрахователи, финансисти, финтех компании, експерти и стартъпи.

Международният форум #NEXT DIFI 2017 - Digital Finance, FinTech, InsureTech & Banking Innovation Forum ще събере лидерите в сектора на 29 септември 2017 г. в Софарма бизнес тауърс. На събитието, на което EspressoNews е медиен партньор, ще присъстват гости от Белгия, Велкобритания, Унгария, Румъния, Чехия и България. Организатор на конференцията е b2bMedia

Все по-често финансовите институции използват дигитални инструменти и създават специални звена за изучаване и подобряване на потребителското преживяване, за да останат конкурентноспособни на пазара. Рискът обаче да се появи нов играч, който да размести пластовете сред утвърдените нараства все повече с развитието на компании от типа FinTech и InsureTech.

Утвърдените брандове във финансовия сектор полагат значителни усилия, за да направят своите услуги възможно най-модерни, пък и удобни за потребителите. Решенията стават все по-персонализирани и включват мобилни устройства и социални мрежи, но се преследва висока степен на надеждност и сигурност на услугата. Експертите по време на събитието ще коментират темите за въвеждането на нови технологии и тяхната сигурност.

В началото на годината беше обявено, че 7 от най-големите европейски банки се обединяват за създаването на обща финансова платформа за международна търговия, базирана на блокчейн технологии. В инициативата участват Deutsche Bank, HSBC, KBC, Natixis, Rabobank, Societe Generale и UniCredit. Тези банки са подписали меморандум за сътрудничество, в рамките на което е договорена съвместната разработка на платформата и извеждането на пазара на продукт наречен Digital Trade Chain (DTC).

В събитието ще има специална дискусия, посветена на Блокчейн технологиите във финансовата сфера.

Участниците в новия блокчейн консорциум твърдят, че платформата DTC осигурява безопасност на записите в цифров разпределен регистър и ще ускори процесите значително. Дали е така, ще стане ясно от презентацията на Владислав Драмалиев.

За кибер сигурността в застраховането ще говори Михаил Николов от Евроинс.

Специален гост говорител на форума ще е: Ноеми Пап - Главен съветник дигитализация и продажби на дребно към Европейската банкова федерация. Ноеми води дигиталното банкиране и е програмен лидер на  проекти, свързани с актуални дигитални въпроси като (клауд технологии, е-идентификация и др.). Преди да се присъедини къв ЕБФ, Ноеми е работила 2 години в консутантска фирма за международни отношения и публични въпроси в Брюксел.

#NEXT DIFI 2017 е еднодневна конференция, на която се срещат технологиите и финансовите услуги и отразява бързопроменящите се начини, по които светът купува, взема назаем или инвестира.

Партньори на събитието са: Postbank, Euroins, EBF, Startup, BDVO, BAPRA, BVCA, H2H Communication, 3Con, Softuni, BNI, BAIT, Sopharma Business Towers, PureWater, Co-mad, Esspressonews, Manifesto.bg, Business lady, EventsPro, Sofia news, Predpriemach.bg, Publics.bg

Регистрирайте се тук!

http://difi.b2bmedia.bg/

EspressoNews