Хандбалистките от СУ "Св. Св. Кирил и Методий" Сливница станаха втори на Ученическите игри' 2018

2218 преглеждания

Голмайстор на турнира е Стиляна Павлова от Сливница

Възпитаничките на СУ „Св. Св. Кирил и Методий“, град Сливница спечелиха сребърни медали от финалния хандбален турнир - „Ученически игри 2018“, които се проведоха от 4 до 6 май  в Русе.

Във финалната част от спортната надпревара участваха отбори на училищата: Национална търговско-банкова гимназия град София, Профилирана гимназия за романски езици "Георги Стойков Раковски" - Бургас, СУ "Васил Левски" - Нови пазар, ПГТ "Иван П. Павлов" -  Русе, ПМГ "Ак. Иван Гюзелев" -  Габрово и СУ "Св. Св.Кирил и Методий" - Сливница.

Отборите бяха разделени в две групи, като сливнишките хандбалистки бяха в една група с представителките на Бургас и Габрово.

Те завършиха на второ място в групата и така се класираха за полуфиналите, където разгромиха с 32:10 домакинките от Русе.

На финала хандбалистките от Сливница се изправиха отново срещу представителките на Габрово с които бяха в предварителната група и който в по-голямата си част са състезателки на женския хандбален клуб "Бъки". Момичетата от Сливница водени от Мариела Иванова загубиха финала и останаха втори в надпреварата завоювайки сребърните медали.

Голмайстор на турнира стана Стиляна Павлова от Сливница.

 

Ангел Лазаров