Хандбалният отбор на Сливница завърши сезона с победа

1408 преглеждания

Хандбалният отбор на Сливница завърши сезона в А „РХГ“ жени с победа над гостуващия отбор на Панагюрище. Мачът се изигра на 9 април 2016 г. в спортната зала Арена Сливница пред около 250-300 зрители. Срещата започна с леко предимство за домакитите от Сливница.

Въпреки своето игрово предимство през по-голямата част от мача, гостите от Панагюрище не се предадоха и се възползваха по най-добрия начин от непостоянната игра на сливнишките хандбалистки в атака, като наваксаха няколко изоставания от по 3-4 гола и стигаха до ново равенство. За няколко минути дори успяха да обърнат резултата на мача и да поведат с гол-два.

Около 25-тата минута на второто полувреме (от общо 30 минути на полувреме), имайки числено предимство от една състезателка и 3 гола преднина, сливнишките хандбалистки допуснаха 2 безответни гола. В 28-та минута на полувремето, при числено равенство на състезателките, гостите от Панагюрище направиха почти невъзможносто и изравниха резултата 24:24, правейки последните (по-малко от 2 минути) инфарктни за публиката и състезателките на терена.

В последната минута в ответната атака, последваща изравнителния гол, отборът на Сливница успя все пак да реализира гол и да поведе в резултата, с което спечели доза спокойствие преди атаката на гостите и така финалната сирена фиксира крайният резултат 25:24 за домакините от Сливница.
Това бе последният мач в А „РХГ“ жени на хандбалното първенство за 2015/2016 година. Хандбалистките на Сливница завършват на 6-то място от 8 отбора, пропускайки много шансове за по-добро класиране.

След мачът на жените се изигра мач между момичетата до 12 г. от Сливница и Панагюрище, в който домакините от Сливница отново доминираха и завършиха с победа.

Източник: slivnitsa.com