Хасковският театър "Иван Димов" ще гостува в НЧ "Христо Ботев" Божурище

1922 преглеждания

С комедията "Маршрутка"

НЧ „Христо Ботев“, град Божурище ще закрие театралния сезон с постановката „Маршрутка“ на хасковския драматично-куклен театър „Иван Димов“. Комедията от Елин Рахнев ще се играе на 19.06.2018 г. от 19:00 ч. на сцената на читалището.

В актьорския екип на „Маршрутка“ са: Тончо Токмакчиев, Мария Статулова, Катерина Евро, Дидо Мачев, Кирил Ефремов, Стефан Денолюбов, Богдан Казанджиев. Постановката е на Пламен Масларов.

Билетите за спектакъла са на цена от 12 лв.

„Пътуването с Маршрутка не е пътуване, а валс за сетивата, произведение на изкуството, сълзотворен сюжет за кино или театър. То няма нищо общо с пътя, с някаква крайна точка. То е абсурд в абсурда, задръстване в задръстването, кикот в сълзата. То е безцеремонна траектория на живеенето ни, каймак на общественото, тотална анатомия на днес. То няма нищо общо с градския транспорт. Пътуването с Маршрутка е върховен миг. И всеки, които не е участвал в него, изобщо не се е раждал. То е като азбука на последните години, като евъргрийн на бъдещето. То е исторически акт“, казва авторът Елин Рахнев.

EspressoNews