Центърът за обществена подкрепа в град Своге отпразнува третия си рожден ден

1636 преглеждания

На 23-ти януари 2017 г. Община Своге отбеляза третия рожден ден на Центъра за обществена подкрепа/ЦОП/.

Кметът на Община Своге, г-н Емил Иванов, и ръководството бяха подготвили специален подарък за всяко дете-потребител. Ресорният заместник-кмет г-жа Нина Копринджийска поздрави екипа на центъра за успешната и ползотворна работа през годините и пожела на децата прекрасни мигове в игри и забавления, прекарани със специалистите на центъра, информираха от общината.  На тържеството присъстваха още представители на общинска администрация – Своге.

Центърът е един от малкото доставчици на социални услуги в страната, който работи за гражданите в повече от една община - Своге, Годеч, Нови Искър. В него работят специалисти по метода "Монтесори", логопед, психолог, педагог и социален работник. 

Социалната услуга ЦОП е разкрита като делегирана държавна дейност със заповед на изпълнителния директор на Агенция за социално подпомагане. Тя представлява комплекс от социални услуги, свързани с превенция на населението и отпадане на деца от училище, консултиране и подкрепа на деца в риск и техните семейства и други.

Центърът е доказателство за успешно провежданата политика на ръководството на Община Своге в сферата на социалната дейност, която е една от основните линии и в тазгодишната социална програма.

Espresso News