Церемония по започване на реставрационни и строителни дейности на църквата „Св. Рождество Богородично” в село Миланово

1630 преглеждания

На 6-ти юли 2016 г. (сряда) от 13.00 ч. на поляната край църквата „Св. Рождество Богородично” в село Миланово, община Своге, ще се проведе официалната церемония по започването на реставрационните и строителни дейности на църквата „Св. Рождество Богородично”. Дейностите са в рамките на проект „Храмът на родовата памет“ - консервация, реставрация и експониране на Църквата „Св. Рождество Богородично“.

Гости на церемонията ще бъдат г-жа Росица Иванова - Областен управител на Областна администрация Софийска област, партньорите по проекта - Дирекция на природен парк „Врачански Балкан” и Полар Пермакълчър Солюшънс – Кралство Норвегия. Очакват се гости от Министерство на културата и представители на чужди дипломатически мисии.

Проектът се реализира от Областна Администрация Софийска Област, като водеща организация в партньорство с Дирекция на природен парк „Врачански Балкан” към Изпълнителна агенция по горите и Полар Пермакълчър Солюшънс – Кралство Норвегия. Финансирането за реставрационните и строителни дейности на църквата е по програма БГ08 “Културно наследство и съвременни изкуства, Мярка 1 „Реставриране, обновяване и опазване на културното наследство” от Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Източник: Областна администрация Софийска област