Четвърти фестивал на бойните изкуства „Кацу Джин Кен“ в община Костинброд

1529 преглеждания

На 28 януари 2017 г. в НЧ „Иван Вазов-1947“се проведе фестивалът на бойните изкуства „Кацу Джин Кен“ („Меч, който дарява живот”) организиран от спортен клуб „Фуна“ и община Костинброд.

12 клуба от страната и един от Македония зарадваха любителите на бойните изкувства с атрактивни демонстрации, информират от официалната интернет страница на общината. Спортен клуб „Фуна“ - Костинброд представи японското бойно изкуство айкидо, което освен метод на самоотбрана, е и начин на духовно и физическо самоусъвършенстване. Гостите на празника от Тендокан Джоджо показаха майсторство в айкидото. Таекуондо клуб от град Банкя се включи в програмата с демонстрация на таекуондо. Кибаяши доджо показа съвършенство в усвояване на техниката на  айкидото. Още източно изкуство показаха Тимур Джафари,ТОА, Българска академия „Реално айкидо”, клуб „Заедокан Доджо”, Джу-джуцо федерация, Айкидо клуб „Фуна”, Айки скул Айкидо и специлни гости от Македония – Айкидо асоциация клуб „Хембо”.

На сцената на в НЧ „Иван Вазов-1947” се изяви и Едуард Германов, който притежава VI дан по айкидо и е първият носител на тази степен, председател на Тендокан Айкидо Интернешънъл, а специален гост на събитието бе културното аташе на Японското посолство в Република България – г-жа Мивако Кибаяши.

EspressoNews

Снимки: община Костинброд