Община Костинброд участва във форумът „Среща на бизнеса в Софийска област“

191 преглеждания

Събитието се проведе на 24 ноември

На 24 ноември, „Капитал“ събра представители на бизнеса, правителството и местната власт, за да разбере каква е визията им за развитие на София област. Форумът се състоя в хотел Интер Континентал, гр. София, с участието на община Костинброд и Областната управа на Софийска област.

1

Министърът на регионалното развитие и благоустройството, Андрей Цеков откри форума. Той разясни концепцията на Националната програма за финансиране на общински проекти, заложените в проектобюджета на министерството политики и приоритети за 2024 г., както и какво предстои да се случи с подадените концепции за Интегрирани териториални инвестиции по Програмата за развитие на регионите.

Във втората част от програмата се дискутира от първо лице кои са приоритетните задачи, които си поставят новоизбраните кметове от областта, кои са ключовите проекти в управленските им програми и какви са конкретните стъпки, които ще предприемат.

Стартира се дискусията с инж. Ангел Джоргов, който започва първия си мандат като кмет на родния си Самоков.

В разговора се включи и Александър Ненов – заместник-кмет на община Костинброд, който е от екипа на  Трайко Младенов, избран за  трети мандат начело на община Костинброд.

3

4

Община Костинброд е абсолютен шампион по употреба на средства от европейските фондове сред останалите населени места в региона. В почти всички общата им сума не надхвърля 2 хил. лв. на човек от населението. Изключение е Костинброд, където тя приближава 5.6 хил. лв. на човек от населението – една от най-високите в страната, заявиха от „Капитал“.

От позицията на опита говори и преизбраният за кмет на община Ботевград Иван Гавалюгов. Той заема поста от 2015 г. и в края на октомври беше преизбран за трети мандат на първи тур. В дискусията вземе участие и Юлиян Леков – областен управител на Софийска област.

Цялото събитие може да проследите ТУК.

2

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук