От утре /03.12.2016/ стартира благотворителната кауза „Подари коледна вечеря на човек в нужда“

3346 преглеждания

„Подари коледна вечеря на човек в нужда“  е благотворителната кауза, която организират доброволци от Божурище с цел да помогнат на пенсионери в неравностойно положение от общината. Идеята на инициативата е да бъдат предоставени пакети с храна, като всеки, които желае може закупи такива.

Продуктите могат да бъдат дарени в НЧ „Христо Ботев-1934г.“ гр. Божурище или директно на доброволците от каузата, които ще бъдат всяка делнична вечер пред  „Бени Маркет“ и „Фреш Маркет“  в гр. Божурище, а събота и неделя пред магазин „Метро София 2“, бул. Сливница 182.

Продуктите, които се набират трябва да са с дълготраен срок на годност – боб, леща, ориз, брашно, захар, сол, олио и консерви. Всички събрани пакети ще бъдат разнесени и раздадени по домовете на хората в нужда.

За коледните празници инициаторите имат желание да дарят уют и топлина на възрасни и самотни хора, които няма от къде да ги получат. За да бъде още по- мило и празнично, учениците от СУ „Летец Христо Топракчиев“ ще изработят 150 броя коледни картички, които ще бъдат раздадени с пакетите.

Продуктите ще се приемат до 20 декември.

Основни инициатори на благотворителната кауза „ Подари коледна вечеря на човек в нужда“ са: Християн Кътовски, Илияна Ангелова, Стефани Темелкова, Борис Мартинов, Мартина Петрова,  Ралица Бонева, Михайл Георгиев, Ния Маринова, Валентина Станкова, Лора Христова, Свилена Петрова и Михаела Михайлова, Ирина Стоянова, Катрин Кътовска, Йоана Гълъбова.

За повече информация, Espressonews Ви предоставя контакти за връзка:

Ирина Стоянова-0877786668

Катрин Кътовска – 0879977944

Йоана Гълъбова – 0899703226

 

Александра Джамалова