Представители на Унгарския културен институт гостуваха на кмета на Костинброд

335 преглеждания

Представители на Унгарския културен институт в лицето на неговия директор - Сандра Мишкеди и преподавателя по унгарски език - Кристина Коп бяха на посещение при кмета на община Костинброд - Трайко Младенов.

Визитата им бе по повод изучаването на унгарски език в Първо ОУ „Васил Левски“, гр. Костинброд. На срещата присъстваха и заместик-кметът на община Костинброд - инж. Теодора Гогова и директорът на Първо ОУ „Васил Левски“ - Даниела Борисова.

Първо ОУ „Васил Левски“ има редица мероприятия, свързани с държавата Унгария и изучаването по иновативен начин на чужд език. Последното мероприятие в училището бе по повод 174 години от революцията и борбата за свобода, честван от унгарците на 15 март. Възпитаниците на училището участваха в конкурс за рисунки на маски на унгарски кукери, а директорът Борисова, изпрати поздравителни адреси до пълномощния посланик на Унгария Н. Пр. Текла Харангозо.

Само преди няколко месеца децата от Първо ОУ участваха в коледно тържество в Унгарския културен институт с унгарски песни и изработиха унгарското знаме в час по ФУЧ - Унгарски език.

Учениците от групата за изучаване на унгарски език се включват в различни дейности и мероприятия - рисуване в двора на училището и в конкурси за рисунка, организирани от унгарския културен институт, както и в различни фестивали и конкурси за песни и танци.

Кметът на община Костинброд заяви, че е отворен за среща и контакт с представители от Унгария и сътрудничество за различни образователни проекти между училища, иновативни програми и културен обмен между община Костинброд и община в Унгария.

Общите начертани цели са събиране на хората от местните общини в Европа, които да споделят и обменят опит, мнения и ценности, да се поучават от историята и да градят бъдещето заедно като пълноправни членки на Европейския съюз.

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук