Първи учебен ден в община Костинброд

505 преглеждания

На 16 септември, първият звънец удари във всички образователни институции в община Костинброд. Тази година Общината подари на всички първокласници Книжка с приказки. Инициативата за книжката е на Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни и е лично подписана от кмета на община Костинброд Трайко Младенов. 

В Първо основно училище „Васил Левски“ (Костинброд), тържествената част започна с изнасянето на знамето и предаването му на преден курс. Откриването на учебната година продължи с фолклорен танц, стихче от първокласници, песни от ученици от горен клас, както и специален поздравителен танц от мажоретен състав.

Директорът Даниела Борисова поднесе приветствено слово, по случай откриването на учебната година, с думите: „Скъпи ученици, желая Ви усърдност и амбиция в овладяването на знанията и не забравяйте, че полетът на крилете на младостта е най-високият, най-свободния и недостижим!”.

Сред официално поканените гости бе и Сандра Мишкеди – директор на Унгарския културен институт. Тя поздрави всички деца и се обърна с пожеланието, да бъде една прекрасна година за тях, да научат много нови неща, а между тях и унгарския език. Госпожа Мишкеди, поднесе благодарности към директора на училището, както и на община Костинброд, че в училището продължава да се преподава и изучава унгарски език.

От ръководството на община Костинброд присъства зам.-кметът на община Костинброд инж. Габриела Трайкова и общинския съветник – инж. Красимир Дебеляшки. Инж. Трайкова подари на директора Даниела Борисова,  юбилейно издание на Рибния буквар, с думите: „Мили първокласници, днес е Вашият ден! Ден, който никога няма да бъде забравен! Той ще остане завинаги първи, а началото във всяко начинание е повече от важно. Искам да ми повярвате – започва едно вълнуващо пътешествие.

Уважаеми учители, обръщам се към Вас, с целия респект, който изпитвам към учителската професия и благодаря, че Ви има!

Днес заставам пред вас, като родител, за да ви кажа: Поверяваме ви децата си, за да ги напътствате, вдъхновявате и покажете правилната посока, както направихте с нас!”.

Сред гостите по повод откриването на учебната година, бе и Жасмина Иванова – военен отчет. Тя поднесе специален подарък от името на Министъра на отбраната, към ученичка от Първо основно „Васил Левски“, както и към директора на училището, за участието в „Национален конкурс по повод 110 години Балкански войни“.

1

2

3

Във Второ Основно училище „Васил Левски“ тържествената част на празничния ден започна с приветстващо слово от директора на училището – Красимира Манова, която пожела на учениците здраве, усърдие и постоянство, за да продължат да постигат удовлетворяващи резултати. Първият учебен ден започна с водосвет за здраве и молитва за успешна, ползотворна и здрава учебна година. Водосветът бе отслужен от отец Георги Михнев от храм „Св. Св. Кирил и Методий”.

Откриването на учебната година се превърна в истински празник, благодарение на детските усмивки, подготвените поздрави и изявите от учениците. За да уважат и открият официално новата учебна година, присъстваха: Даниела Станкова – общински съветник и Димитър Георгиев – началник на общински инспекторат. Общинският съветник Даниела Станкова подари на директора училището юбилейно издание на Рибния буквар.

1

Първият учебен звънец удари и в Основно училище „Отец Паисий“, село Петърч. Отец Желязко Симонов от храм „Св. Великомъченик Георги Победоносец“, село Петърч отслужи водосвет за здраве и молитва за успешна, ползотворна и здрава учебна година. За да уважат и открият официално новата учебна година, присъстваха: инж. Теодора Гогова – заместник-кмет на община Костинброд, Борислав Борисов – кмет на село Петърч и Мариян Младенов – общински съветник.

Тържествената част започна, в училището в Петърч, започна с предаване на ключовете от училищната сграда, от Нели Спасова – досегашен директор на училището към Милена Костадинова – новия директор на институцията. Празничната програма започна с изнасяне и предаване на училищното знаме, продължи с речи на Нели Спасова, Милена Костадинова и Борислав Борисов, които отправиха към учениците и техните родители призив към съвместна работа, защото само когато работим заедно, сме ефективни.

Кметът на Петърч приветства новия изпълняващ длъжността - директор, с пожелание за усърдие и постигане на още по-високи резултати, окуражи г-жа Костадинова, с вярата си в нея и възможностите ѝ и призова всички ученици към сбъдване на мечтите си, любов към знанието и уважение към родители и учители.

Откриването на учебната година се превърна в истински празник, благодарение на богатата програма от фолклорен танц, стихотворения от първокласници, песни и изяви от учениците. Заместник-кметът на община Костинброд – инж. Теодора Гогова подари на директора на училището юбилейно издание на Рибния буквар.

1

2

3

С богата празнична програма, в НУ „Отец Паисий“ село Драговищица, бе открит Първият учебен ден. На събитието присъства общинският съветник Ябленка Трайкова.

1

2

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук