СУ „Летец Христо Топракчиев“ (Божурище) чества своята 90-та годишнина

180 преглеждания

На 16 октомври, СУ „Летец Христо Топракчиев“ гр. Божурище отбеляза своята 90-та годишнина. Празничният ден започна с полагането на цветя  от ученици и граждани, както и венци пред барелефа на поручик Топракчиев в парк „Орлите“ в  Божурище.

Венци поставиха  кметът на община Божурище – Георги Димов и директорът на училището Мая Карамфолова.

След този уважителен момент, ръководството на училището, децата и учениците от всички етапи на обучение се отправиха към двора на голямото училище и участваха в създадените работилнички, посветени на празника. Той стартира със сериозно загряване, в което се включиха децата и преподавателите от цялото училище и изиграването на най-дългото хоро, състояло някога там.

Тематично имаше обособено място за надпревара – хвърляне на хартиени самолети, в което участие взеха най-добрите деца в тази област.

В друга работлничка, децата направиха къщички за птици с кауза – те ще бъдат поставени на различни места в зелените части на града ни, като ще се грижат хранилките за птичките да са пълни винаги с хран.

Целият двор беше пъстър и осеян с щастливи деца, смях и различни действия.

Имаше обособено място за караоке, на което децата пееха различни музикални изпълнения от различни жанрове, на друго място се извиваха хора и се чуваше чудна народна музика, в беседките бяха разположени чудни работилнички по приложни изкуства и изработване на тематични самолети от хартия, а децата от специални сърца твориха чудни дървени дъски с декупаж.

1

2

3

4

5

Източник и снимки: Община Божурище, Фейсбук

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук