Урок по родолюбие „300 години от раждането на Паисий Хилендарски“ се проведе в Костинброд

605 преглеждания

Инициативата е на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1890“, НЧ „Иван Вазов-1947“ и НЧ „Заря-1914“

На 29 април, в НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1890“ гр. Костинброд, съвместно с НЧ „Иван Вазов-1947“, гр. Костинброд и НЧ „Заря-1914“, гр. Костинброд, се проведе урок по родолюбие на тема „300 години от раждането на Паисий Хилендарски“.

Участие взеха ученици от I и II ОУ „Васил Левски“ гр. Костинрод, СУ „Д-р Петър Берон“ гр. Костинброд, ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ гр. Костинброд, НУ „Отец Пайсии“, с. Драговищица и ОУ „Отец Паисий“ с. Петърч, заедно с техните учители - Красимира Илиева, Василка Петрова, Владислава Владимирова, Иван Бутрачков и Николай Борисов, в присъствието на родители, гости, и служители на Общинска администрация-Костинброд. Учениците прочетоха текстове от „История славянобългарска“, отбелязаха заслугата на делото на будителя за българския народ и българската история.

Учениците от ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ представиха написани от тях есета на тема „Какво е за мен Паисий Хилендарски“. Стойна Таскова, секретар на НЧ „Св. Св. Кирил и Методий-1890“, Иван Бутрачков - преподавател по история и цивилизация в ПГВМСС „Св. Георги Победоносец“ и Русанка Колева, дългогодишен преподавател по история, разказаха за труда и идеите на Отец Паисий, за влиянието и значимостта му и напомниха, че трябва да сме признателни за наследеното от него. Участие в събитието взеха и Камелия Георгиева, секретар на  НЧ „Заря-1914“, гр. Костинброд, Елена Благоева и Татяна Кръстанова - библиотекари в НЧ „Иван Вазов-1947“, които наградиха учениците с грамоти за участие в урока, раздадоха им портрети на духовника, както и екземпляри от творбата му -„История Славянобългарска“. 

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук