„Чисти училища за светло бъдеще“ – национална кампания с кауза

689 преглеждания

Желаещите да се включат могат да го направят до 12 юли

За първа година социално отговорната кампания на издателство “Клет България”, организирана до момента в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, ще се проведе в цялата страна. Училища, учебни центрове и школи имат възможността да се включат като заявят своето участие до 12 юли (петък). Регистрационната форма може да бъде открита тук.

“Всяко училище, всеки учебен център, всяка школа ежегодно изхвърля множество непотребна хартия. През 2020 г. си поставихме за цел да намерим решение как бихме могли да помогнем както на тях, така и на околната среда, но и да подкрепим една кауза. Дълго време обмисляхме каква точно да бъде кампанията и така се появи “Чисти училища за светло бъдеще” - инициатива, в която целият ни екип силно вярва. Заедно с членовете на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България успяхме да съберем тонове хартия през тези три години и да помогнем на хората, които се грижат и дават всичко от себе си за образованието и личностното развитие на децата със специални образователни потребности.”, коментира Магдалена Тодорова, ръководител отдел "Маркетинг” и “Ключови клиенти" в издателство "Клет България".

Началото на кампанията “Чисти училища за светло бъдеще” се поставя през 2021 г., като само през изминалата година бяха събрани и рециклирани близо 25 тона излезли от употреба учебници, помагала, тетрадки и непотребна хартия от 29 учебни заведения в цялата страна, членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Събраните средства от кампанията бяха дарени на Център за специална образователна подкрепа “д-р Петър Берон”, гр. Лом. С полученото дарение екипът обнови част от необходимата техника, с която подпомагат работата си с децата.

До момента провеждахме кампанията в рамките на Асоциацията на Кеймбридж училищата, но получавахме множество запитвания през годините от различни преподаватели и директори от страната как биха могли и те да станат част от каузата и да допринесат за нея. Това бе и една от причините да разгърнем кампанията и да я превърнем в национална. Горди сме, че сме успели да мотивираме и вдъхновим българските учители да се включат, заедно със своите възпитаници в кампанията “Чисти училища за светло бъдеще.”, допълни още Магдалена Тодорова.

За издателство Клет България:

Издателство Клет България е водещо образователно издателство у нас, част от голямата европейска издателска група Klett. Учебниците и учебните помагала с марките Анубис, Булвест 2000, Изкуства и Klett, осигурявани от издателството, са символ на качество за няколко поколения български учители.

Клет България доставя на българския пазар и учебни системи и помагала за чуждоезиково обучение на KLETT, университетските издателства – Cambridge University Press и Oxford University Press, големите европейски издателства Delta, Difusión, Éditions Maison des Langues и Casa delle Lingue, както и речници и самоучители с марката PONS и Langenscheidt.

Клет България е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България, Българо-Британската бизнес Асоциация, Германо-Българската Индустриално-Търговска Камара и на Асоциация Българска книга.

За Асоциацията на Кеймбридж училищата в България: 

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена от издателство КЛЕТ България ООД, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Асоциацията е организатор на най-голямото състезание по английски език Kangaroo Global linguistics, като до момента през него са преминали над 100 000 ученици. В асоциацията членуват над 130 от най-добрите училища у нас, като тя е пример е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.