Костинброд бе домакин на областното състезание „Млад огнеборец“

425 преглеждания

Над 100 ученика от 10 отбора премериха сили в надпреварата

На 15 май, на закритото игрище-балон  на стадион „Белица“ в Костинброд, се проведе областното състезание на движението Младежки противопожарни отряди „Млад огнеборец“. Над 100 ученика в 10 отбора премериха сили в състезанието. Поради лошите метеорологични условия отборите се състезаваха само в едната от двете дисциплини – „Бойно разгръщане на състезателна пътека“. Участниците показаха много знания и умения в дисциплината. На първо място се класита отборът на СУ „Проф. д-р Асен Златаров“ (Годеч), следван от отбора на отбора на СУ „Васил Левски“ (Елин Пелин), а на трето място се класира отборът на ОУ „Васил Левски“ (Правец). Отборът на Първо ОУ „Васил Левски“, който е представител на общината-домакин, се класира на пето място, като подготовката му се води от инспектори в Районна служба пожарна безопасност и защита на населението-Костинброд“, в лицето на Деси Николова и Вероника Хаджиева.

На събитието присъстваха: директорът на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ София (РДПБЗН-София) – ст. комисар Георги Иванов, началникът на РСПБЗН-Костинброд – гл. инспектор Никола Стоичков, началникът на РУО-София област – Росица Иванова, заместник-областният управител на Софийска област – Цанко Цаков, кметът на община Костинброд –Трайко Младенов и зам.-кметът на община Костинброд – Александър Ненов.

Началникът на РСПБЗН- Костинброд – главен инспектор Никола Стоичков беше организирал цялото състезание безупречно и на ниво, със съдействието и пълната подкрепа на община Костинброд, а от децата-състезатели само се изискваше да играят от сърце.

Кметът Младенов поздрави всички състезатели за отличната игра и заедно със ст. комисар Георги Иванов и Росица Иванова връчиха награди на победителите.

Състезанието беше първото голямо организирано мероприятие в новото спортно съоръжение, открито през изминалата година. В залата-балон, цяла зима тренираха над 150 деца от общинския футболен клуб.

1

2

3

34 

5

6

7

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук