Кулинарният майстор баба Дешка ще готви специално за най-малките в Костинброд

1868 преглеждания

Събитието е част от празничната програма за 50-годишнината на града

На 16 септември, от 17.00 часа, на стадион „Белица“ в Костинброд, популярният майстор на вкусотии от българската кухня –  баба Дешка, ще готви специално за малките жители на града и общината.

На щанда на Пътуващия кулинарен фестивал „Гозбата на България“, специално за юбилейния празник на Костинброд, баба Дешка ще приготви обичаната от всички нейна рецепта за баница на тиган. В рамките на детската кулинарна работилница по време на празника, тя ще даде възможност на малките любители-кулинари да сготвят банички и да участват в надпреварата за най-красиво оформен сандвич. Помощник на баба Дешка ще бъде Милен Николчев, един от водещите на обичаното кулинарно предаване „Гозбата на България“.

1

2 

Събитието е част от празничната програма за честванията на 50-годишнината на град Костинброд. Юбилеят на града ще бъде отбелязан с богата и разнообразна четиридневна програма, която ще предложи редица забавления на жителите и гостите на града и общината.

✨ Ден 1: ✨14 септември: Откриване на юбилейните тържества с турнир „Силата, красотата, бързината и мисълта“. Следва концертна програма с гост-изпълнители: Бисера и Лидия, Торино и Пашата, Папи Ханс;

✨ Ден 2: ✨15 септември: Дефиле с народни носии по ул. „Славянска“ с участието на самодейците от община Костинброд, предвождани от оркестър „100 каба гайди“. Следва културна програма с гост-изпълнители: Петя Панева и маестро Митко Денев, Галена и Миле Китич;

✨ Ден 3: ✨16 септември: Първият учебен ден! Денят, посветен за децата от общината с кулинарен уъркшоп и цирк с представлението „Cartoon Circus“.

✨ Ден 4: ✨17 септември: Празникът на град Костинброд ще бъде отпразнуват с представянето на ХИМН за град Костинброд от симфоничния оркестър на БНР, изпълняван от бас-баритона Хари Драганов, по текст и музика на Владимир Джамбазов от Съюза на българските композитори. Следва концертна програма с гост-изпълнители: Дара и Васил Найденов. За финал на празника на града, небето ще се озари от дрон и лазарно шоу, и празнична заря!

Всички събития ще се проведат на стадион „Белица“, Първи район, град Костинброд.

Празнична програма Костинброд


Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук