На днешния ден: Роден е Васил Найденов

100 преглеждания

Той е един от най-обичаните и търсени музикални изпълнители

На 3 септември 1950 г. в София се ражда звездата на българската естрада и поп музика Васил Найденов. Завършва пиано в естрадния отдел на Консерваторията. Започва да свири и пее в различни групи. Най-голям успех постига с „Диана Експрес“, където е вокалист и участва в записването на втория албум на групата. Там изпява един от най-големите си хитове – „Синева“.

През 1979 г. започва соловата му кариера, като първият му голям хит е песента „Адаптация“, записана за едноименния филм. Следват поредица от хитове, които го превръщат в най-популярния и желан изпълнител през 80-те години в България и един от най-успешните български певци в държавите от бившия социалистически лагер.

Сред най-популярните му песни са „Телефонна любов“, „Сбогом казах“, „Чудо“, „Сбогом моя любов“, „Тишина“, „Рали“, „Седем пъти“, „Болката отляво“, „Клоунът“, „Казано честно“ и много, много други. Носител е на множество музикални награди от популярните български конкурси „Златният Орфей“, „Мелодия на годината“ и др.

И на 74 години, Васил Найденов продължава да е един от най-обичаните и търсени музикални изпълнители, като продължава да концертира и да радва публиката от различни генерации със своите изпълнения.

Васил Найденов

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук