Община Костинброд закупи нова комунална техника

376 преглеждания

Община Костинброд има изцяло нова стратегия за сметосъбирането и общественото поддържане на територията й

Община Костинброд закупи нова комунална техника, включваща:

- Специализирана техника за транспортиране на зелени отпадъци;

- Сметоизвозващ камион;

- Сметоизвозващ камион със система за разтоварване;

- Контейнеровоз;

- Самосвал оборудван с инвентар за зимно почистване;

- Сметоизвозващ камион обслужващ трудно достъпни места - 4х4;

- Комбиниран багер.

Ще бъдат доставени и сметоизвозващ камион за разтоварване на подземни контейнери и самосвал оборудван със система за миене. Бъдещето управление на комуналните услуги ще се осъществява от структура към Общинска администрация-Костинброд, с което ще бъде осигурена качествена услуга за населението. Община Костинброд има изцяло нова стратегия за сметосъбирането и общественото поддържане на територията й.

 Костинброд

Камионите са закупени от „Булавто“ АД. На предаването на комуналната техника присъстваха Кристиян Гепрев – търговски представител „Булавто България“ АД и Валентин Валентинов – търговски представител за JSB – „СИ ЕМ ЕЛ БЪЛГАРИЯ“ АД.

Костинброд

От страна на Община Костинброд присъстваха инж. Теодора Гогова – Временно изпълняващ длъжността Кмет, заместник-кметовете инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов, инж. Красимир Дебеляшки – еколог на община Костинброд, д-р Атанас Тенев - председател на Общински съвет-Костинброд, общински съветници,  Тошко Тодоров – управител на „Общински превози Костинброд“ ЕООД, Александър Спасов – директор на общинското предприятие „Водоеми и пазари“, Димитър Григоров - ръководител на Общински инспекторат-Костинброд, служители на Общинска администрация-Костинброд и граждани.

Комуналната техника е закупена с отчисления, които община Костинброд заплаща по сметка на РИОСВ-София при депонирането на ТБО /твърд битов отпадък/ на регионалното депо. Натрупаните отчисления могат да се ползват за закупуването на транспортно/комунална техника, обезпечаваща функционирането на общинската система за управление на отпадъците. Община Костинброд ще продължава да закупува комунална техника до пълното оборудване, за една екологично чиста община.

Костинброд

Служители на общинското дружество „Общински превози Костинброд“ изпробваха комуналните машини за почистване на площада в село Петърч. Продължава обучението от екип на Керхер на операторите на машините за почистване на улици.