Община Костинброд закупи третия етаж от бившата Поликлиника

627 преглеждания

Общината вече е основен собственик на сградата

След дългогодишни преговори, Община Костинброд закупи третия етаж от бившата Поликлиника и вече е основен собственик на сградата. Бившият медицински център, който се помещаваше на третия етаж, дълги години се управляваше от д-р Магдалина Първанова и нейния екип. След придобиването на собствеността на етажа, Общината има намерение той да бъде превърнат в съвременен медицински център, обезпечен с всички медицински специалисти за нашата общност.

Припомняме, че Община Костинброд  придоби и втория етаж, за който вече има закупен модерен рентген, ехограф и мамограф, и в момента тече основен ремонт с цел превръщането му в диагностичен център.

На четвъртия етаж, Община Костинброд изгради център за социална рехабилитация и интеграция,  който обслужва над 120 потребители и настани дирекция „Социално подпомагане“. На същия етаж се намира и здравно-социалната услуга „Грижа в дома“.

В най-скоро време се очаква спешният медицински център /Спешна помощ/, който се помещава на първия етаж, да се премести в новата функционална сграда, намираща се в непосредствена близост и така ще има възможност първият етаж да се обособи за общопрактикуваща дейност.

Благодарение на политиката на общинското ръководството и взетите решенията на Общински съвет- Костинброд, за сградата на бившата поликлиниката вече ще може да се изготви проект за въвеждане на  мерки за енергийна ефективност.

На 16 август, заместник-кметовете на Община Костинброд – инж. Габриела Трайкова и Александър Ненов, заедно с д-р Атанас Тенев - председател на ОбС-Костинброд и Василена Ивкова – общински съветник, разгледаха обстойно втория и третия етаж от Поликлиниката. Като основен собственик, Община Костинброд, ще има възможност от този момент на сетне да започне цялостното превръщане на бившата поликлиника в модерен здравно-социален център.

1

2

3

Източник и снимки: Община Костинброд

EspressoNews

Последвайте EspressoNews във Фейсбук